Skip to content

same-sex-marriage-equality

 

 

 

 

 

 

Riigikogu õiguskomisjon arutab teisipäeval kaheteistkümne opositsioonisaadiku algatatud eelnõu, mis muudaks palju eriarvamusi tekitanud kooseluseaduse kehtetuks.

Eelnõu algataja Jaanus Karilaiu sõnul loodab ta tänasel komisjoni istungil IRL-i esindajate meelekindlusele, sest suure tõenäosusega sõltub just nende häälest, kas kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise seadus leiab toetust või mitte, teatas riigikogu pressiesindaja BNS-ile.

“Täna otsustatakse õiguskomisjonis, kas kooseluseaduse kehtetuks tunnistamine leiab parlamendis toetust või mitte. See sõltub aga suuresti IRL-i esindajatest. Kui nemad toetavad kaheteistkümne EKRE ja Keskerakonna saadiku poolt ühiselt algatatud kooseluseaduse kehtetuks tunnistamist, siis on peatselt see ühiskonda lõhestav pseudoprobleem poliitilisest päevakorrast maas. Sisuliselt on tegemist tõehetkega IRL-i jaoks. Täna näeme, kas IRL murtakse Partsi nimel maha või suudavad nad jääda rahvaga ühtseks,” sõnas kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise eelnõu algataja Jaanus Karilaid.

“Seni on parlamendi koridorides jäänud mulje, et antud küsimuses on meil IRL-iga väga hea üksteisemõistmine. Ma loodan, et see jätkub ka tänasel komisjoni istungil ning kooseluseaduse tühistamise eelnõu saadetakse saali komisjonipoolse toetusega. Isamaa ja Res Publica Liidul on aeg näidata, et nad seisavad enda valijate eest,” rääkis Karilaid

Õiguskomisjoni istung algab teisipäeval kell 14 ja kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise eelnõu on päevakorras neljanda punktina.

Viide: http://www.pealinn.ee/pere-ja-kodu/riigikogu-oiguskomisjon-arutab-kooseluseaduse-kehtetuks-tunnistamist-n162472

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *